Заготовки на зиму. Компот "Мохито" из крыжовника.

Блог им. irydastar

На 3-литровую банку: 0,5 л крыжовника (можно чуть больше), 1 ст. сахара, 2 кусочка лимона, 3-5 небольших веточек мяты.

Крыжовник помыть, хвостики нельзя не отрезать. В чистую 3-литровую банку насыпать крыжовник, положить мяту и лимон (или лайм, или 1 ч. Ложку лимонной кислоты), залить доверху кипятком, накрыть крышкой, оставить на 15-20 мин. Воду слить, вскипятить. В банку насыпать сахар, залить доверху кипятком, завернуть, укутать на 2 суток одеялом.

Компот “Мохіто” з аґрусу на зиму

На 3-літрову банку: 0,5 л аґрусу (можна трошки більше), 1 скл. цукру, 2 скибки лимона,3-5 невеликих гілочок м’яти.

Аґрус помити, хвостики можна не відрізати. У чисту 3-літрову банку насипати аґрус, покласти м’яту і лимон (або лайм, або 1 ч. ложку лимонної кислоти), залити доверху окропом, накрити кришкою, залишити на 15-20 хв. Воду злити, закип’ятити. У банку насипати цукор, залити по вінця окропом, закрутити, закутати на 2 доби ковдрою.

0 комментариев

Автор топика запретил добавлять комментарии